Neden Çift Taraflı İşitme Cihazı Kullanmalıyız?

Mini Kulak Arkası ve Kulak İçi Modellerimiz İle İşitme Cihazı Kullanmak Çok Kolay!
İşitme Cihazı Kullanmanın Gözlük Kullanmaktan Farkı Yoktur!
İşitme kaybı kişinin hayat kalitesini meslek hayatındaki başarısını ve psikolojisini doğrudan etkileyen bunun yanı sıra beyinsel aktiviteleri kısıtlayarak kişiyi sosyal hayattan soyutlayan bir kayıptır.Tam olarak bu sebeplerden ötürü doğru sayıda ve özellikte işitme cihazı kullanmak kişinin genel yaşam standartlarına ve sağlıklı bir birey olmasına doğrudan etki etmektedir.
İşitme temel prensipte çift taraflı bir beyinsel aktivitedir.Sesin yönü ve kaynağını belirlemek için çift taraflı işitebiliyor olmak çok önemlidir.Örneğin ; sağ kulağında işitme kaybı olan bir kişiye arkasından seslenirseniz size soldan dönecek ve hafifçe olduğunuz yöne eğilecektir.Bu durum sadece tek taraflı işitme kayıbı halinde değil, çift taraflı kayıplı insanlarda da mevcuttur.Tek fark çift tarafta kayıbı olan insanlar kaybın daha az olduğu taraftan size dönerler.
Çift taraflı işitme kayıplarında gerek devletten alınan rapor dahilinde gerekse maddi kaygılarla hastalarda tek cihaz kullanma eğilimi bulunmaktadır.Fakat ilerleyen süreç daha önce defalarca kez göstermiştir ki çift taraflı işitme kayıplarında cihazlanan kulak yarar sağlarken cihazlandırma yapılmayan kulağın işitme eşikleri gitgide düşmüş ve kayıp totale yaklaşmıştır.
Çift taraflı işitme cihazı kullanımı normal işiten birey standartlarına en yakın yaşayacağınız deneyim olmakla birlikte beynin doğru uyarılmasını sağlayarak psikolojiyi ve hayat kalitesini arttırmaktadır.
Oticon Kulak İçi İşitme Cihazları 70 dB (Yüksek) İşitme Kayıplarında Kullanılabilir
Maddi kaygılar ya da cihazın görünürlük kaygısı sizi endişelendirmesin EMY İşitme olarak temel prensibimiz işitme kaybınıza ve hayat standartlarınıza uygun cihaz seçimi ve uygulaması ile sizi işitememe kabusundan kurtarmaktır.
İşitme Cihazlarında Çift Taraflı Senkronizasyon
Oticon işitme cihazlarında bulunan bu özellik ile seslerin geldiği yöne ve yüksekliğe göre sağ ve sol kulaktaki işitme cihazları birbirleri ile iletişim kurarak çalışır. Bileteral( çift taraflı) işitme kaybı olan kişilerde konuşmaları anlamak, televizyon, konferans gibi ortamlarda kelimeleri ayırt etmek zorlaşabilir. Sağ ve sol kulaktaki işitme cihazlarının birbiriyle senkronize olarak çalışması sayesinde konuşma anlaşılırlığı gürültülü ve zor ortamlarda bile artar.
Çift Taraflı Senkronizasyon Özelliği Bulunan Oticon İşitme Cihazları